x

Regisztráció

Kérjük, adja meg a vezetéknevét!
Kérjük, adja meg a keresztnevét!Nem megfelelő e-mail formátum!
Kérjük, adja meg az e-mail címét!
A jelszónak legalább 5 karakterből kell állnia!
A két jelszó nem egyezik!
Kérjük, adja meg a jelszót!
Jelszó újra kötelező!


Kötelező!A regisztráció további előnyei:

  • Telefonja segítségével, ülőhelye elhagyása nélkül tud a büféből ételt vagy italt rendelni, mely segít abban, hogy ne kelljen hosszú időt feleslegesen a büfé sorokban töltenie.
  • Egyszerűen és gyorsan válthatja meg parkolójegyét otthona kényelméből.
x
Regisztráció Bejelentkezés Események & Jegyek Parkolás Étel- és italrendelés Magunkról Megközelítés Dome térkép Hírek VIP ajánlatok Rendezvények Kapcsolat
HU

Superenduro GP of Hungary

2024.02.03. Szombat
VIP Jegyvásárlás Parkolójegy hamarosan

A 2023–24-es idényben is ellátogat Budapestre a FIM Superenduro-világbajnokság mezőnye. Az idei, telt házas hazai verseny után a TRP Events Magyarország legnagyobb rendezvénycsarnokában, az MVM Dome-ban tartja meg az eseményt 2024. február 3-án.

Hatalmas érdeklődés övezte az idei Superenduro GP of Hungary versenyt, amelyre hetekkel előre elfogyott az összes jegy. A zajos sikert látva a Superenduro GP of Hungary rendezője, a TRP Events úgy döntött, hogy Magyarország legnagyobb fedett rendezvénycsarnokában, az MVM Dome-ban rendezik meg a versenyt 2024. február 3-án.

Az időpontot és a helyszínt a FIM is megerősítette a 2023-24-es előzetes versenynaptárban, amely szerint a szezon 2023. november 25-én kezdődik Franciaországban, a magyarországi forduló az ötödik lesz a sorban.

A magyar motorsport kiemelkedő eseménye

A Superenduro-vb magyarországi futama rendszerint az év első jelentős motorsport-esemény Magyarországon, és mind a pilóták, mind a közönség körében kifejezetten nagy népszerűségnek örvend. A mezőny tagjai dicsérik a pályát és a közönség érdeklődése is olyan szintre emelkedett, hogy Magyarország legnagyobb csarnokában is megrendezhető a verseny.

A sporteredmények tekintetében az idei esemény kifejezetten jól sikerült, Zsigovits Norbert először indult a csúcskategóriát jelentő Prestige-ben, ráadásul Szőke Márk futamgyőzelmet, illetve összetett 2. helyet szerzett az Európa-Kupában. 

Óriási erőfeszítés a Superenduro-rendezés

A 2023-as Superenduro GP of Hungary előkészületei már nyáron elindultak, míg maga a pályaépítés két nappal a verseny előtt, éjjel kezdődött. Ahhoz, hogy a megfelelő nyomvonal elkészüljön, 1200 köbméter, vagyis nagyjából 1600 tonna nedves földre, 40-40 tonna kőre és faanyagra, valamint 3,2 tonna üvegszálas csőelemre volt szükség.

Ami magát a versenynapot illeti, az eseményre összesen háromszázan akkreditáltak. Ahhoz, hogy minden tökéletesen működjön, ötven rádióra, 3 kilométernyi kábelezésre, kétkamionnyi eszközre, valamint számtalan kollégára volt szükség. Hogy a szervezésben résztvevőknek mekkora erőpróbát jelentett ez a pár nap, azt jól mutatja, hogy naponta 300 kávé és összesen 270 doboz kóla fogyott el.

A 2023–24-es Superenduro-vb versenynaptára

2023. november 25.: Lievin (Arena Stade Couvert Lievin), Franciaország
2023. december 9.: Krakkó (Tauron Arena), Lengyelország
2024. január 6.: Riesa (SachsenArena), Németország
2024. január 20.: Kolozsvár (BT Arena) Románia
2024. február 3.: Budapest (MVM Dome), Magyarország
2024. február 24.: Szófia (Arena Sofia), Bulgária
2024. március 2.: Newcastle, Egyesült Királyság (még nincs megerősítve)