top of page

2024. Dec.

30.

Hétfő

2024-12-30

Dátum:

Kapunyitás:

hamarosan

Kezdés:

20:00

A legendás zenekar történetének legnagyobb beltéri koncertjére készül 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome csarnokban. Lovasi András és Kispál András együttese az elmúlt négy évtized legjobb dalaiból válogat.

A magyar alternatív zenei szcéna vitán felül legmeghatározóbb, legnagyobb hatású együttese, a Kispál és a Borz 2024. december 30-án az MVM Dome-ban ad koncertet.


Az 1987-ben alapított gitárzenekar 10 stúdiólemez megjelentetése után, folyamatosan emelkedő sikereinek csúcsán köszönt el a közönségétől 2010-ben, hogy ígéretüket beteljesítsék, miszerint kreatív munka híján nem fognak saját maguk "tribute" zenekara lenni. A nosztalgiabulik helyett minden tag megtalálta a saját számítását: a közönség hamar nyugtázhatta, hogy a Kiscsillag zenekar élére álló Lovasi András friss dalaitól és dalszövegeitől nem kell elköszönnie, sőt, ő maga három szólólemezzel, a 2017-es Lovasi50 arénakoncerttel és az azt követő folyamatos turnézásával bizonyította, hogy az emlegetett "kreatív energiákból" korántsem fogyott ki. Dióssy D. Ákos billentyűs hangmérnökként teljesedett ki, miközben fix "beugrós" lett a Pál Utcai Fiúk koncertjein. A névadó Kispál András pedig előbb a Velőrózsák nevű zenekarban kamatoztatta tovább jellegzetes gitártudását, majd látszólag háttérbe vonult, de a pandémia alatt kisebb kertkoncertek keretében újra egymásra talált a Kispál-Lovasi szerzőpáros.


2022-ben a Kispál és a Borz bejelentette, hogy visszatérnek egy saját fesztiválon a Kispál on Orfűn, és megjelentettek két új dalt – kétség sem férhetett hozzá, hogy képesek voltak ott folytatni, ahol abbahagyták. 2023 májusában új lemezzel jelentkeztek Beszorult mondat címmel. Ugyanekkorra koncertet hirdettek a Budapest Parkba, melyre rekordgyorsasággal fogytak el a jegyek, és végül tartottak egy teltházas ráadásnapot is.


Jövőre, 2024. december 30-án történetük legnagyobb beltéri koncertjét adják az MVM Dome-ban, ahol a zenekar az alapfelállása (Lovasi András - ének, basszusgitár, Kispál András, gitár, Dióssy D. Ákos - billentyűk, Bajkai Ferenc - dob) izgalmas vendégzenészekkel és énekesekkel bővül ki.


A koncert promóciós videója: https://youtu.be/s6YhElJOmU4


A koncertről és a zenekar aktuális helyzetéről a zenekar két alapítója, Lovasi András és Kispál András – egy névnapi videóban – az MVM Dome-ban válaszolt felvételen mesél Stumpf András kérdéseire: https://youtu.be/mJNai5Wkw34

facebook esemény

Előadó oldalai:

Group 124.png
Group 125.png
Group 126.png
Group 127.png

Vásárolj VIP-jegyet, kedvező szállásajánlat is jár hozzá! 


Van egy jó tippünk: az MVM Dome-tól pár lépésre található, nemrég megnyílt TRIBE Budapest Stadium hotel kedvezményes foglalási lehetőséget biztosít a VIP-jeggyel rendelkező vendégeink számára. Exkluzív élmények a Dome-ban, kényelem a szomszédban – legyél te is VIP-vendégünk!

bottom of page